Spørgsmål & Svar

Her kan du finde svar om det mest almindelige spørgsmål om Avis Maraton Holstebro.

Hvad er Avis Maraton Holstebro?

Avis Maraton er "opfundet" af Karin Gaardsted fra Viborg i 2001. Fra en beskeden start har projektet udviklet sig til over 1000 deltagere og adskillige satellit-afdelinger omkring Viborg. Der har været udløbere til andre byer rundt omkring. Dagbladet Holstebro-Struer hoppede med på løbebølgen i 2003 og siden da har vi hvert år "udklækket" nye løbere, som har gennemført halv- eller helmaraton. Eller "bare" er kommet i bedre form. Vi har været i Berlin tre gange, i Paris, i Stockholm to gange - senest i 2009 - og i Amsterdam m.fl. 

Tidligere har det kørt som et projekt, men i 2023 er foreningen Avis Maraton Holstebro dannet og vi håber at vi fortsat får lige så stor succes og mange glade løbere, som vi plejer i vores dejlige fællesskab.

Hvordan kommer jeg med i Avis Maraton Holstebro?          

Tilmeldingen til Avis Maraton Holstebro 2023 sker online her fra siden. Tilmelding løber frem til 1/4-23

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Løb er en simpel sport. Nok kræver den lidt udstyr, men det er i bund og grund til at overkomme. Dine sko er vigtige. Gå ikke på kompromis der. Opsøg en specialforretning, hvor du kan få foretaget en løbetest, så du finder de rigtige sutter. Og lad dig ikke skræmme af, at prisen for skoene måske er 1000 kroner. Det koster at undgå skader. Den mere avancerede beklædning kan du vente med, til du ved, om løb er noget, du bliver grebet af, men drop bomulds-t-shirts og forkæl dig selv med svedtransporterende inderbeklædning. Senere kan du skifte camping-habitten ud med rigtig løbetøj. Det kan en sportsforretning naturligvis også hjælpe med. Avis-Maraton arbejder sammen ed Sport 24 og årets løbetrøje bliver fra Craft.

Hvor meget koster det?  

Prisen for at deltage i 2023 bliver 450 kr. INKL. en løbe T-shirt fra vores sponsor Craft. Avis Maraton skal være så billig som muligt, da det er en forening og vi skal ikke tjene penge. Tvært imod. Det beskedne egenbetaling, der skal betales, får du hurtigt igen, når du benytter dig af muligheden for fællestræning og øvrige arrangementer. Du får også adgang til tøj- og skotilbud, hvor du kan spare hundredvis af kroner. Vi arrangerer en maratontur til en rigtig god pris. I år går turen i oktober til Skønne Skagen, hvor der er mange forskellige længder på ruter, så alle kan være med. Ved at betale tilmeldingsgebyret, er tilmeldingen også mere forpligtende - så er du næsten "tvunget" til også at begynde selve løberiet. Afhængig af, hvor meget eller lidt udstyr, du har, skal du beregne omkring 1000 kroner til et par sko og nogle hundrede kroner til tøj. Du kan købe tøj og sko med rabat gennem Avis Maraton Holstebro.

Hvordan foregår fællestræningen?

Fællestræningen er hovedhjørnestenen i Avis Maraton Holstebro. Erfaringen viser, at dem, der tager sig tid til at løbe sammen med andre om onsdagen, de hænger ved - og hænger i. Som deltager i fællestræningen bliver du en del af en gruppe med faste trænere. Du vælger din gruppe ud fra dit tempo. Vi har tempogrupper fra sub 5 - under fem minutter pr. kilometer - til 8 minutter, men ingen bliver ladt i stikken. De senere år har vi også haft et gå-hold for de løbere som er skadet, eller fordi du bare mangler nogen at gå med. Vi løber i samlet flok, og en træner holder styr på tempoet. Vi løber distancer svarende til træningsprogrammets anvisninger, og du kan se ruten på forhånd her på siden, når den lægges op. Start og mål er Rådhushallen i Holstebro. Der er grøn saft efter hvert træningspas. Onsdagstræningen 18.30 begynder i det tidlige forår, og afhængig af sæsonens maratonmål, der kommer søndagstræning til sommer med start kl. 10.00. Der er vand og grøn saft efter træning.

Kan jeg tage kollegerne med?        

Deltagelsen i Avis Maraton Holstebro kan med garanti skabe en særlig stemning på arbejdspladsen. Hvis du kan samle kollegerne om løbet, er der noget ekstra at tale om i frokostpausen - og så bliver de ansatte både sunde, stærke og får et godt overskud i hverdagen. Det kan måske være med til at arbejdsgiveren får lyst til at betale tilmeldingsgebyret? Hvem ved? Spørg ham/hende. Du kan også tilmelde familien eller den vej du bor på eller fodboldholdet osv... Hvis du begynder nu, har du god mulighed for at have mange holddeltagere med fra din omgangskreds, når Avis Maraton Holstebro starter i år.

Hvorfor internationalt Maraton?    

Avis Maraton har i alle sæsoner haft et mål om at løbe maraton i udlandet. Vi har haft et mål at deltage i store europæiske byer med fantastiske maratonløb fordi vi mener, en super-præstation også skal ske ved et super-arrangement i en super-by. Det giver noget ekstra at løbe gennem Paris, Stockholm, Berlin eller Amsterdam på vej mod de 42,195 kilometer. Det vil også blive aktuelt igen, men i år, hvor vi lige er startet op med en ny bestyrelse, bliver til Skønne Skagen. Næste år regner vi helt sikkert med at være i udlandet igen.

Kan jeg tåle at løbe?

Langt, langt de fleste mennesker kan uden risiko begynde at træne sig op. Selv om formen er dårlig, bliver den hurtigt bedre, og vi går så langsomt frem, at dine sener, muskler og knogler også får tid til at vænne sig til, at din kondition bliver bedre. Som udgangspunkt kan du roligt møde op og løbe i gang. Blandt vores maratonløbere er både diabetikere og folk, der er hjerteopereret. Vi har også folk med kunstigt knæ. Men hvis særlige forhold gør sig gældende, skal du naturligvis rådføre dig med din egen læge eller med en fysioterapeut, inden du kaster dig ud i løbelivets glæder. Vi glæder os til at se alle, uanset kropsbygning og kondital. Vi går roligt frem og begynder med tre kilometer-ture. Første stop bliver 10 kilometer og halvmaraton, og for dem, der ikke kan få nok, bliver der også maraton i sæsonen.